tisdag 13 mars 2012

Andraplatsen är säkrad

I helgens spelades alltså näst sista matchen av serien och i och med segern mot en sargat Kroken är nu andraplatsen helt säkrad. Matchen var väl inget som skrivs in i några historieböcker av spelmässiga skäl men en andraplats är inget att skämmas över och sett över hela året har vi trots flertalet skador på nyckelspelare stått upp riktigt bra.

***
Vi hade storsatsat på marknadsföringen av matchen och det gick helt okej. Det befanns sig drygt 400 personer i hallen och om man tänker på att Modo spelade kvartsfinal samt att de var två andra lokala matcher samtidigt får det ses som okej.

***
Tre Brännaspelare kom med i Dövinkels allstarteam, rätt väntat att dessa skulle komma med och trots att det alltså är en "partisk" blogg som stod för omröstningen kom ingen spelare från Vassunda med. Det var märkligt;)

***
Kiruna väntar i helgen, 90 mil enkel väg för att spela av en match som inte gäller nått. Grabbarna är förvånasvärt positiva med vi i styrelsen sliter vårt hår. Oj vad mycket roligt vi hade kunnat göra för det här pengarna.

***
Adam Engström har lyckats med serielottningen i år.Gauthiod åker till Mantorp för en avgörande match om andraplatsen i östra serien och i vår krigar Vassunda, Cliff och Kungsängen om tredjeplatsen.

***
Lidingö blev klara för ettan förra helgen och nu va det GP som såg till att säkra seriesegern även på pappret. Roligt för Eskilstunagänget att äntligen få ta steget upp efter ett antal år som seriesegare utan att få nytta av det.
Om man kollar in Eskiltunas fördelning i det olika serierna kan man inte låta bli att imponeras.

GUIF - Elitserien
Eskil - Klara för Allsvenskan
GP - Klara för Division 1
HK Tuna har möjlighet att kvala till division 2
GUIF B - Klara för division 3

Dessutom pratas det tydligen om att starta upp ett nytt lag i division 4 för klart man ska vara representerat i alla serier.

***
Sikeå tog alltså sista chansen till fortsatt division 2 spel genom en seger mot Malmberget, nu väntar Sundsvall som inte nått att spela för så den matchen vinner man men frågan är bara om Kroken orkar samla krafter till ytterligare en seger mot Maif. Att Bodengänget är bättre är det inget snack om men vart är motivationen? Mot oss var den bra och spelar man likadant så vinner man och även om grabbarna i Malmberget är trevliga så känns det märkligt att inte ha Sikeå i divison 2.

3 kommentarer:

Sjöberg sa...

Glöm nu inte att Eskilstuna Guif B spelar i division 4. ;)

Lycka till i kvalet!

Tobias Wikström sa...

Hmm, nu hänger jag inte med. Det är väl klara för division 3 eftersom det vinner div 4?

Tackar! Avvaktar med att säga detsamma

Sjöberg sa...

Det stämmer bra det och det var kanske så du tänkte. I sådana fall tar jag tillbaka och hävdar motsatsen.

Istället drar jag till med ELSA IF (Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker). De spelade åtminstone förra säsongen i division 4 och de var med i Hedemora på försäsongen. Dock hade de svårt att få ihop ett lag, så de kanske har dragit sig ur. Om inte, så bör de återfinnas i fyran även denna säsong.

Hoppas du får anledning att gratulera på lördag.